Parcours

24u van Bindkracht

De zes verschillende parcours

 

Met de hulp van enthousiaste wielertoeristen uit de streek hebben we verschillende mooie ritten uitgestippeld, die allemaal vertrekken en aankomen bij de Bindkrachtvilla in Walshoutem.

Voor gezinnen is er een parcours van 25 kilometer of ga je liever voor de prachtige kastelentocht van 60 km?

Voor de sportievere fietsers zijn er parcours van 50 en 100 kilometer.

Wie van een extra uitdaging houdt, kan zich helemaal komen uitleven: we hebben maar liefst 4 lussen van 100 kilometer uitgetekend, zodat je ook eens een rit van 200, 300 of zelfs 400 kilometer kan uitproberen. Je hebt tenslotte 24 uur tijd ☺ Eén van de lussen brengt je naar het Flandrien circuit van het WK Wielrennen in Leuven, met de beruchte kuitenbijters Moskensstraat en Smeysberg. 

En nog een nieuwigheid: ook voor avontuurlijke mountainbikers of gravelbikers hebben we dit jaar een prachtig parcours uitgestippeld!


 

1. Noord-west route

De Noord-west route is heel verschillend dan de route van vorig jaar. We fietsen vanuit Landen richting Hoegaarden om zo verder te fietsen richting Huldenberg en we een deel van het WK-parcours volgen met de Moskesstraat als hoogtepunt. We fietsen terug via een mooi heuvelachtig parcours en flirten continu met de grens van Vlaams en Waals-Brabant richting Landen.

2. Zuid-west route

Deze route brengt ons vanuit Landen richting Beuavechain waar we de F-16 basis passeren. In de Brabantse Ardennen passeren we via een paar pittige hellingen terug richting Vlaams Brabant. Het einde van de rit fietsen we terug naar Haspengouw en komen we terug in uitgestrekte landschappen terecht om zo terug naar Landen te fietsen.

3. Noord-oost route

We fietsen richting Zuid-Limburg. De regio tussen Borgloon en Tongeren wordt ook wel het ‘Toscane’ van België genoemd.
Hierna fietsen we richting het prachtige kasteel van ’s Herenelderen om dan het mooie wijnkasteel van Genoelselderen te bereiken. We fietsen dan terug richting Landen en passeren ondertussen een van de mooiste dorpen van Vlaanderen : Gors-Opleeuw met zijn 3 mooie kastelen en het wijndomein waar de topwijn Clos d’Opleeuw wordt gemaakt.

4. Zuid-oost route

Deze route gaat richting Hoei en onderweg passeren we heel wat mooie kastelen waarvan het kasteel van Jehay het meest imposant is. We fietsen tot aan de Maas en doen en paar mooie hellingen aan. Via de helling Les Cahottes fietsen langs een mooi glooiend terug richting Landen.

 

Naast deze vier routes van ongeveer 100km is er dit jaar ook een kastelentocht van ongeveer 60 km langs de mooiste kastelen net over de taalgrens. Er is ook een familietocht van 25km via de beide Ravels en heel rustige wegen rond Landen en Hannuit.

Nieuw dit jaar is ook een mountainbiketocht van ongeveer 50 km richting Orp-le-Grand via heel mooie single-tracks en mooie onverharde paden.

Ook een gravelbiketocht richting Zoutleeuw is nieuw. Deze is ongeveer 70km lang en maakt een lus rond via heel mooie gravelwegen rond Zoutleeuw.

 

De gedetailleerde parcours en GPS data (GPX bestand) vind je hieronder

gpx
Bindkrachtroute Noord-Oost
gpx
Bindkrachtroute Noord-West
gpx
Bindkrachtroute Zuid-Oost
gpx
Bindkrachtroute Zuid-West
gpx
Bindkracht Gravelroute
gpx
Bindkracht Kastelentocht
gpx
Bindkracht Mountainbikeroute