F.A.Q.

24u van Bindkracht

Je kan je inschrijven via deze website. Klik op Deelnemen, en volg de aanwijzingen.
Eerst vragen we je om een account aan te maken, dan bevestig je jouw emailadres, en vervolgens maak je jouw eigen deelnamepagina, en klaar is kees.
Via jouw deelnamepagina kunnen andere mensen je sponsoren (tip: als je zelf een eerste storting doet, breek je meteen het ijs en volgt de rest veel makkelijker). Verzin een wervende titel, plaats er jouw mooiste foto bij, en leg kort uit waarom jij Bindkracht wil steunen door te fietsen.

We zouden het enorm waarderen dat je erin slaagt om per kilometer die je gaat fietsen één euro in te zamelen. Dit gaat makkelijker dan je denkt. Als je 100 kilometer wil fietsen, volstaat een kleine rondvraag bij vrienden, familie of collega’s om het bedrag te verzamelen. 10 mensen die elk 10 euro storten en je bent er! Een belangrijk argument om meer te storten: vanaf 40 euro zijn stortingen fiscaal aftrekbaar (wat betekent dat je sponsor later via de belastingen de helft van het gestorte bedrag terugkrijgt).
Je hoeft niet overal te gaan aanbellen om te gaan “bedelen”: stuur gewoon een link naar je deelnamepagina naar je netwerk, via mail, of via Facebook, Whatsapp enzovoort. Wie daarop klikt kan meteen online een donatie doen. Even eenvoudig als een aankoop bij een webshop! En het werkt. Bij de vorige editie slaagden de meeste deelnemers in om zelfs meer dan 1 euro per kilometer in te zamelen!

Bindkracht biedt opvang aan 13 mensen met een beperking, 24 uur op 24.
De personeelskost dienen we te dragen met de zorgbudgetten van de bewoners. Daar knelt het schoentje want van de 13 Bindkrachtbewoners krijgen er 4 nog geen zorgbudget van de Vlaamse overheid, terwijl ze er wel recht op hebben. Zij staan samen met meer dan 18.000 andere mensen met een beperking op een wachtlijst voor een zorgbudget. :
Daarom moeten wij dus jaarlijks tussen de 80 000 en 100 000€ verzamelen om al ons personeel te kunnen betalen. Dat kan enkel via giften en benefietactiviteiten.

Het geld dat jullie doneren, draagt dus effectief bij in het kunnen geven van opvang en zorg voor ieder.
Daarnaast dragen we ook alle werkingskosten zelf. We krijgen immers geen enkele subsidie.

Met de opbrengst van onze vorige editie van 24u van Bindkracht hebben we dus 1 opvoeder voor 1 jaar kunnen betalen.
Het geld van jouw sponsors belandt niet op een slapende rekening. Elke cent wordt goed besteed en helpt onze bewoners vooruit!
Alvast erg veel dank voor alle steun!

Stortingen vanaf 40 euro komen in aanmerking voor een fiscaal attest. Wil je zo’n attest, dan moet je alle gevraagde gegevens invullen.
Die gegevens hebben we echt nodig, zodat het afleveren van het fiscaal attest (door de vzw Resonans, die gemachtigd is om zulke attesten af te leveren) correct kan verlopen.
Om administratieve overlast te beperken is het niet mogelijk om achteraf nog fiscale attesten op te vragen.
NB: ook rechtspersonen (zoals vennootschappen) kunnen fiscale attesten krijgen en dus stortingen doen als sponsor. Hiervoor neem je best contact op via info@vzwbindkracht.be of via 0495 16 42 20

Graag!
Als je 250€ stort en ons jouw site en logo bezorgt, kunnen wij promotie maken voor jouw bedrijf op deze site en op Facebook.
Als je 1000€ stort voor 15 augustus kan jouw logo eveneens prijken op onze Vermarcke sport t-shirt die elke deelnemer ontvangt.
Als je als bedrijf een boekhoudkundig attest nodig hebt, dan stort je best op het rekeningnummer van vzw Bindkracht : BE66 7310 3376 2843 en neem je best contact op via info@vzwbindkracht.be of via 0495 16 42 20

Vanaf vrijdag 9 september om 20 uur is het aan jou om te fietsen. Na al jouw inspanningen om geld in te zamelen is het nu tijd voor ontspanning!
We hebben verschillende tochten uitgestippeld, met verschillende afstanden. Het centrale vertrek- en aankomstpunt is de Bindkrachtvilla in Walshoutem.
Je kan natuurlijk wachten tot de volgende dag om aan jouw tocht te beginnen. Wie voor een grote afstand kiest, kan de verschillende tochten na elkaar fietsen, en tussendoor even stoppen bij de Bindkrachtvilla om op adem te komen, de batterijen van gps/verlichting/gsm op te laden en/of een sanitaire stop te doen.
Er is de hele nacht permanentie, en er is gratis bevoorrading!

De Bindkrachtvilla, Steenweg op Sint-Truiden 415 te Landen ligt vlakbij de afrit 28 - Landen van de E40 Brussel-Luik.
Het treinstation van Landen situeert zich op 3,5 km van de Bindkrachtvilla.

In een zijstraten van de Steenweg mag je vrij parkeren.

Er zijn verschillende afstanden. Er is een tocht van ongeveer 20 kilometer, een van een goeie 60km. Voor de sportieve fietsers zijn er vier tochten van elk 100 kilometer, met verschillende moeilijkheidsgraad.
Wil je een gezellige fietstocht maken in gezinsverband, of liever met je fietsclub een langere rit komen maken, er is voor elk wat wils!
De tochten van 20 en 60km zijn “gepijld” (er hangen dus bij elk kruispunt pijltjes die je in de juiste richting sturen).
Voor de tochten van 100km zal je enkele dagen voor het evenement een gpx-bestand kunnen downloaden, zodat je met je gps de weg kan vinden. Heb je geen fiets-gps? Geen nood: één van de tochten van 100km is een knooppuntenroute: aan de start kan je lijst met knooppunten krijgen.
Hou je meer van offroad-fietsen, geen probleem: we hebben ook een tocht uitgestippeld waar gravelbikers en mountainbikers zich kunnen uitleven!

Ja, dat kan zeker!

Je schrijft je in als deelnemer en legt de gekozen afstand af op de locatie naar keuze.
Maak je liever een tocht in je eigen streek of op de plek waar je op vakantie bent, ... het kan allemaal zolang je maar tijdig inschrijft zodat we weten dat je voor Bindkracht aan het fietsen bent.

Ja, dat kan!

Je schrijft je gewoon in als deelnemer en je legt de gekozen afstand al stappend af.
Neem je hond, je vrienden, je grootmoeder mee en trek er op uit in de mooie streek rond de Bindkrachtvilla.

Jazeker.
We bergen jouw sporttas veilig op in de Bindkrachtvilla.

Er zijn meerdere toiletten ter beschikking.
In het ruime rolstoeltoegankelijke toilet kan je je ook even opfrissen aan de wastafel. Gelieve je wasgerief en handdoek mee te brengen.

Iedere deelnemer kiest wat hij/ zij als bevoorrading wil meenemen. We voorzien sportdrank, energieversnapering, vers gebakken wafels, rijsttaartjes, sandwiches, bananen, appels, ...
Al wie 100km of meer fietst, krijgt gratis pasta. Na elke lus die je rijdt, kan je je reserves aanvullen.

Absoluut!

Ons fietscafé is doorlopend geopend. Vrijdag 9 september van 18u tot 21u en zaterdag 10 september van 9u tot 21u.
Zo kan je op elk moment iets drinken en een stuk taart eten.
We voorzien ook een buffet van pasta op vrijdagavond, zaterdag tussen 11u30 en 13u30 en tussen 17u30 en 21u.
We maken het extra gezellig met sfeervolle livemuziek door Nick en Thomas op zaterdag vanaf 16u30. Een niet te missen optreden!
Ook jouw supporters en sympathisanten zijn dus van harte welkom!

Wij dienen de coronamaatregelen die op dat moment van toepassing zijn te respecteren.
Deze maatregelen zijn eveneens afgestemd met het lokale bestuur.
We zullen deze ook kenbaar maken op de locatie.
Dank om je er aan te houden.
Het fietsen zelf is uiteraard helemaal coronaveilig!

In het kader van de veiligheid en de rust voor onze Bindkrachtbewoners vragen we ook om bepaalde delen van de Bindkrachtvilla niet te betreden. We duiden dit ter plaatse aan.