24u van Bindkracht

Op 9 en 10 september 2022 vindt de derde editie van de 24 uur van Bindkracht plaats.

De 24 uur van Bindkracht pakt in 2022 uit met een bijzondere uitdaging: in minder dan 24 uur van bij Bindkracht in Walshoutem helemaal tot in Straatsburg fietsen! Onmogelijk? Nee hoor: in 2019 deden Rob Heirbaut en Bart Schols het al eens, samen met een paar VRT-collega’s. Omdat het zo’n geweldige ervaring was, willen ze het opnieuw doen.

Zin om mee te rijden? Het wordt een onvergetelijke tocht, dwars door de Ardennen en Luxemburg, via het wereldberoemde Schengen Duitsland binnen, langs de oevers van de Saar steken we de grens met Frankijk over, om dan, dwars door een uitloper van de Vogezen in Straatsburg aan te komen.

Vanuit Walshoutem is het ongeveer 410 kilometer fietsen naar Straatsburg, met ongeveer 4200 hoogtemeters. We mikken op een gemiddelde fietssnelheid van 25 km/u. Op vlakke wegen betekent dit ongeveer 30 km/u, wanneer het bergop gaat fietst iedereen aan zijn/haar eigen tempo naar boven.

Uiteraard moet je de hele afstand niet in je eentje afleggen. We rijden in groep, en er rijden sterke kopmannen (-vrouwen) mee om je uit de wind te zetten. Hierdoor kan je krachten sparen. Het blijft natuurlijk een lange afstand, waar je je best goed op voorbereidt.

We voorzien onderweg vier uitgebreide bevoorradingen, zodat je zeker voldoende kan eten en drinken om de afstand af te leggen. Je kan reservekledij meegeven met de volgwagens, zodat je bij één van de vier tussenstops iets anders kan aantrekken indien nodig.

We komen zaterdagavond 10 september aan in Straatsburg. Op zondag 11 september kan je dan de mooie stad verkennen. Een bezoek aan Straatsburg is niet volledig zonder een rondleiding in het Europees Parlement: dat kan op maandagvoormiddag. Europajournalist en Bindracht-peter Rob Heirbaut zal je graag tekst en uitleg geven!

Wat vragen we van jou? Vzw Bindkracht moet jaar na jaar vechten om financieel rond te komen. Jij kan Bindkracht steunen door 1 euro per kilometer sponsorgeld die je gaat fietsen in te zamelen. We helpen je daarbij, via ons online sponsorplatform: je maakt je eigen profiel aan, en vraagt aan familie, vrienden en collega’s om je te sponsoren (giften vanaf 40 euro leveren een fiscaal attest op). Het komt er dus gewoon op aan om bijvoorbeeld 10 mensen te vinden die je elk voor 40 euro sponsoren, en je kan mee naar Straatsburg!

Bindkracht is helaas geen rijke organisatie. Overnachten in Straatsburg doe je dus op eigen kosten. Zodra je er echter in slaagt om meer dan 1000 euro in te zamelen, betalen wij 1 overnachting in Straatsburg. Als je 2000 euro verzamelt, schenken wij jou 2 overnachtingen!! Voor wie er gebruik van wil maken, regelen we een terugreis voor jou en je fiets in onze busjes

Overtuigd? Nieuwsgierig?
Vul het onderstaande formulier in, en we houden je op de hoogte van de opening van de inschrijvingen!* Verplicht.